Gezonde sinterklaas recepten voedingscoach

Lekker en slim gourmetten doe je zo!

Dag Sinterklaasje! Nog maar een paar dagen wachten voordat we pakjesavond mogen vieren en het gourmetstel weer uit de kast kunnen halen! Heerlijk, maar wat als je aan het lijnen bent? Kun je dan nog wel gourmetten? Gelukkig is dat gemakkelijker dan je waarschijnlijk denkt! Wil je weten hoe? Lees dan mijn onderstaande tips over hoe je lekker én gezond kunt gourmetten!

  • Ga voor vis en mager vlees zoals biefstuk, kipfilet, kalkoenfilet varkenshaas. Laat bewerkte producten zoals hamburgers en worst liever liggen, deze bevatten namelijk veel vet en koolhydraten.
  • In de supermarkt en bij de slager kun je rond Sinterklaas veel gemarineerd vlees en gourmetschotels kopen. Dit ziet er hartstikke lekker uit, maar bevat helaas onnodig veel calorieën. Een gezond en lekker alternatief is het om je vlees zelf te marineren met een mix van olijfolie, azijn en kruiden. Je zult het verschil niet proeven en je ziet het ook niet terug op je weegschaal, ideaal!
  • Vermijd kant en klare sausjes. Deze bevatten doorgaans onnodig veel suiker en koolhydraten. Gelukkig zijn er een aantal gezonde alternatieven! Zo kun je zelf tzatziki en knoflooksaus maken op basis van magere kwark. Hier vind je een van mijn recepten voor een lekkere en verantwoorde salsa! In het PowerSlim kookboek vind je nog meer ideeën voor heerlijke sausjes. En wist je dat PowerSlim ook verantwoorde knoflook en mosterd-dille saus verkoopt?
  • Eet zo min mogelijk brood. Hier zitten helaas erg veel koolhydraten in. Wil je toch iets om de lekkere trek te stillen? Ga dan voor toast, brushetta, sesam lijnzaadbrood of het mediterraan broodje van PowerSlim!
  • Gegrilde groenten zijn trouwens ook een goed alternatief voor brood. Snijd de champignons, paprika, ui en andere groenten in plakjes en gril ze op de gourmetplaat met een beetje knoflook en kruiden. Hartstikke lekker en ook nog eens verantwoord! Durf ook eens te experimenteren met groenten die je niet zo vaak eet of niet kent, bijvoorbeeld groene asperges en vergeten groenten. Zo maak je het eten alsnog speciaal en aantrekkelijk.
  • Door mindfull te eten kun je heel wat calorieën besparen en toch genieten! Begin eens met iedere hap die je neemt een cijfer van 1 tot 10 te geven. Is het cijfer onder 8? Laat het staan, zonde van de calorieën! Ga voor de 8, 9 en 10 en geniet daar extra van. In deze blog geef ik je meer tips over hoe je mindfull kunt eten.
  • Een glaasje wijn of een biertje is erg lekker tijdens het feestgebruis, maar bevat helaas ook veel calorieën. Bovendien maakt alcohol je losser, waardoor je al snel meer gaat eten. Als je calorieën wilt besparen kun je alcohol dan ook het beste vermijden. Wil je toch graag een glaasje? Ga dan voor droge witte wijn, prosecco of cava.
  • De zak van sinterklaas… zit vaak vol met heel veel snoep. Dat is erg lekker, maar helaas niet zo goed voor de lijn. Natuurlijk is het niet leuk om helemaal niets te mogen snoepen, maar doe het dan wel met mate. Het kan helpen om van tevoren met jezelf af te spreken hoeveel snoep jij die avond mag eten. Omdat je jouw eigen regels liever niet wilt breken zul je merken dat het een stuk gemakkelijker gaat om je hieraan te houden! Zo kun je volop genieten, zonder enig schuldgevoel. Bekijk ook eens de Sinterklaas tips en recepten van PowerSlim!
  • In deze blog geef ik nog een aantal handige trucjes die kunnen voorkomen dat jij te veel eet tijdens het barbecuen. Deze tips zijn natuurlijk net zo goed toe te passen op een avondje gourmetten. Neem vooral eens een kijkje!

Wil je meer tips voor de feestdagen ontvangen? Vlak voor de Kerstdagen deel ik weer een aantal tips over hoe jij de kerstdagen zo lekker en slim mogelijk doorkomt. Houdt mijn Facebook pagina en website dus in de gaten!

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl