Hoewel de zon in Nederland steeds vaker en langer schijnt dromen we allemaal wel eens van een vakantiehuisje aan het strand in een warm land. Helaas kunnen we niet van het ene op het andere moment naar de zon toe, maar we kunnen de zon wel naar ons toe halen. Met deze Mexicaanse wraps met ei bijvoorbeeld, die je als ontbijt of lunch kunt eten! De verse salsa en het fruit maken jouw gebakken ei net iets spannender en je krijgt er een heerlijk vakantiegevoel van! Probeer het zelf en waan je in Mexicaanse sferen! Dit gerecht is geschikt voor PowerSlimmers in fase 1A en 2A.
Ingrediënten (1 persoon):
Ingrediënten Salsa (1 portie):
Bereiding van de Salsa:
Was de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de rode peper schoon en snijd deze in dunne reepjes. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit.
Schep in een kon de tomaat, de ui, de knoflook, de rode peper, de koriander, de limoensap en een snufje zout door elkaar. Laat de salsa minimaal 30 minuten staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
Bereiding van de Mexican style eggs:
Meng het ei en het eiwit in een smalle kom.
Verwarm een pan met bakspray of olie. Voeg de eieren toe en roer ze regelmatig om, totdat ze vast zijn (scrambled eggs).
Leg de gebakken eieren op de PowerSlim wrap. Verdeel de cheddar en de salsa over de wrap.
Serveer de wrap samen met de bosbessen.
Tip: Weinig tijd? Maak de salsa een dag van tevoren! Zo kun je de volgende dag gelijk starten met de bereiding van de Mexican style eggs.