The body achieves what the mind believes

Gedrag

Concreet gezegd: Het je bewust maken van je oude levensstijl en deze vervangen door nieuwe, betere gewoontes aan te leren. Vaak zit je vastgeroest in gewoontes die je misschien al van kinds af aan aangeleerd hebt (ook nog eens versterkt door emotionele gebeurtenissen of verveling en gewenning). Door je bewust te laten nadenken over je gedrag en de opdrachten te bespreken en eventueel uit te voeren, heb je al een slag gewonnen. Je hebt namelijk altijd een keuze.

Langzaam aan ga ik je bewustwording stimuleren en samen met jou veranderingen toepassen in je dagelijkse leven, zodat je de gewenste gewoonte creëert die dan daarna een automatisme moet worden. Als voedingscoach ben ik dus meer dan slechts een gewichtsconsulent. Veelmeer verander ik je mindset. Het veranderen van je mindset gaat langzaam en is moeilijk, maar is ook een erg belangrijk proces om resultaat te behalen, om je sterk te maken voor eventuele gebeurtenissen in je leven die je in het oude patroon doen laten vallen, en natuurlijk voor een goed zelfbeeld.

Dat je weet waarom je iets doet, zoals je nu doet. Maar dat het zeker mogelijk is om je gedrag te veranderen zodat je beter in balans komt, dat kost tijd en het gaat met vallen en weer opstaan, maar is zeer zeker mogelijk. Dat je als je een terugval krijgt…en ik garandeer je, die gaat komen, de vraag is: ‘wat ga ik ermee doen?’ Zonder schuldgevoel en spijt maar dat je je herpakt, het doel weer vooropstelt. Weer volgens de 80-20 regel gaat leven, dat je koers houdt en toepast in je dagelijkse leven.

Gewoon een fijne manier om slank te blijven!

Wees niet alleen trots als je je doel hebt bereikt…..Wees trots op elke stap die je dichter naar je doel brengt.

Lees ook het stukje voeding en beweging, waarin ik je allemaal handvatten kan geven, om het je makkelijker te maken in je nieuwe manier van ‘a way of life’.