happy mind happy body - Onyx Voedingscoach

Happy mind = happy body

Je kent het wel: Je komt uitgeput thuis na een lange dag, er ging van alles mis en je humeur kan niet slechter. Wat is er dan lekkerder dan je rondje wandelen te cancellen en met een reep chocolade op de bank te ploffen?

Je bent niet de enige! Als we ons slecht voelen of niet lekker in ons vel zitten verkiezen we snel de ongezondere keuzes boven de gezonde. Op dat moment lijkt het vaak een goed idee, totdat je baalt van je gedrag en je je hierdoor juist weer slechter gaat voelen. Voordat je het weet kom je in een negatieve spiraal terecht. Tijd om actie te ondernemen! Want hoe beter je in je vel zit, des te makkelijker je ook kunt afvallen en gezonder kunt leven. En daar heb je gelukkig meer controle over dan je zelf denkt!

Voeding, beweging en mindset

Misschien is het je wel eens opgevallen dat wanneer je regelmatig in beweging bent door bijvoorbeeld te sporten, wandelen of fietsen, het een stuk gemakkelijker wordt om ook gezond te eten. Of als je op een zonnige dag helemaal gelukkig bent en zin hebt in een lichte maaltijd met veel groenten. Dat is helemaal niet gek. Gezond eten, bewegen en een positieve mindset zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar staat tegenover dat, wanneer één van deze dingen minder gaat, we al snel alles laten vallen en terugvallen in oude gewoontes.

Controle over je mindset houden

Een slechte dag is nog geen slechte week. Het gaat erom hoe je hiermee omgaat. Laat je mindset niet jouw dag beïnvloeden, maar beïnvloed je mindset! Ik geef je vijf tips hoe je dit kunt aanpakken:

Tip 1: Bewustwording

Allerlei factoren in je dagelijkse leven, zoals bepaalde gebeurtenissen, stress, vermoeidheid, verveling en hormonen, beïnvloeden je mindset constant. Als je dit ervaart dan kan het zijn dat je jezelf wilt troosten of verdoven met (ongezond) eten en een luie avond op de bank. Dit geeft namelijk een beloningssignaal door aan je hersenen, waardoor je je op korte termijn beter voelt. Leer bij jezelf te herkennen wanneer je dit doet omdat het echt nodig is en wanneer je handelt vanuit een negatieve emotie of gedachte. Door je hier bewust van te worden kun je jouw gedrag hier ook bewust op aanpassen en er juist niet aan toegeven.

Tip 2: Zie een gezonde lifestyle als een cadeau aan jezelf.

‘Mag ik dan nog wel af en toe iets lekkers?’ Het is een grote misvatting dat ongezond eten lekker is en gezond eten niet. Het PowerSlim programma leert je dat gezond en lekker eten juist heel erg goed samengaan. Daarnaast moet je ook de knop bij jezelf omzetten en gezond eten, bewegen en afvallen anders gaan zien. Het is namelijk geen straf, maar een cadeautje aan jezelf. Je krijgt er energie van, je valt er van af, je gezondheid verbetert en je zit veel lekkerder in je vel: Kortom, het is het beste dat je voor jezelf kunt doen!

Tip 3: Durf nee te zeggen

We hebben allemaal wel eens een avondje gepland waar we stiekem helemaal geen zin in hebben. Voor een keertje is dat niet erg, maar zodra je merkt dat je dit regelmatig overkomt is het tijd om aan de bel te trekken. Heb jij terugkerende activiteiten of mensen in je leven waar jij een slecht gevoel door krijgt? Durf en leer nee te zeggen! Je lichaam en mindset zullen je hier dankbaar voor zijn. In deze blog geef ik meer tips over nee durven zeggen.

Tip 4: Ja, maar…

“Ja, maar ik kan ècht niet zonder” of “Ja, maar ik heb dit echt even nodig”. Dit soort gedachten zijn allemaal overtuigingen in je hoofd, die je tegenhouden je doel te bereiken. Merk je dat je hier vaker last van hebt? Goed bezig, dan ben je je hier namelijk alvast bewust van! Vervolgens is het de kunst om dit te veranderen. Stel jezelf de vraag of je eerlijk tegen jezelf bent, of dat je het als excuus voor iets lekkers gebruikt. Hoe vaker je dit oefent en erin slaagt deze gedachten te verdrijven, des te makkelijker het je af zal gaan.

Tip 5: Begin de dag positief en sluit ook zo af.

Door de dag heen zijn er ontzettend veel prikkels die je mindset beïnvloeden. Dat begint al bij het lezen van het nieuws of het scrollen door je telefoon bij het ontbijt. Hierdoor vergeten we soms hoe mooi het leven eigenlijk is. Leg je telefoon eens wat vaker weg, kijk om je heen en geniet van de mensen en dingen in je omgeving waar jij positieve energie van krijgt. Sta hier elke dag even bij stil, je kunt het zelfs voor jezelf opschrijven! Hierdoor train je je mindset om meer op het positieve dan het negatieve te focussen. Op gegeven moment zul je merken dat positieve dingen sneller opvallen en veel zwaarder gaan wegen dan negatieve dingen.

Een gezonde mindset draagt bij aan een gezond lichaam. Ik hoop dat je mijn tips kunt gebruiken wanneer het een keertje tegenzit. Wees niet te streng voor jezelf, want net als trainen in de sportschool vraagt ook het trainen van je mindset om veel oefening en geduld. Kun je wel wat extra ondersteuning hierbij gebruiken? Als voedingscoach help ik jou met het verbeteren van je leefstijl, door te kijken naar je voeding, beweging én mindset. Laten we kennismaken!

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl