Beweging

Beweging is onlosmakelijk verbonden met wat een lichaam nodig heeft, het hoort bij een gezonde levensstijl. Dat is waarom ik als voedingscoach ook beweging implementeer in mijn begeleiding voor jou. Bewegen alleen helpt echter niet tegen een ongezond eetpatroon. Zorg dus dat je ook je voeding aanpakt voor een slim dieet. Bewegen helpt wel bij het afvalproces, op gewicht te blijven en je gewoon goed en fit te voelen. Ideaal zou zijn als je dagelijks een uur beweegt van actief wandelen tot hardlopen en/of krachttrainingen, of stop een sport dvd in je tv. Maar ook je huis een flinke poetsbeurt geven of tuinieren is een workout op zich die je kan ondersteunen bij het afslanken. Doe wat bij jou past. Want de beste trainingsmethode om jezelf in shape te brengen is wat jij leuk vindt, anders houdt je het niet vol. Als gediplomeerd personal trainer kan ik je coachen en adviseren over de beste manier van sporten of bewegen voor jou.

Wist je dat : Met krachttraining gaat kilo’s verliezen ontzettend snel. Je maakt je spieren sterker waardoor je ook een hogere vetverbranding in rust hebt. Spieren wegen meer dan vet maar nemen minder ruimte in, verbruiken meer calorieën en geven vorm aan een lichaam. Dus schiet niet in de stress als minder wegen niet lukt ondanks dat dit jouw doel is. Still going strong en koop een centimeter, maak foto’s of kijk in de spiegel en je ziet het verschil.

Deze vormen van trainingen kan je eens uitproberen:

• Actief wandelen – pittig lopen, doe eens tussendoor spierversterkende oefeningen, om een goede conditie te krijgen maar tevens mooie vormen.
• Krachttraining – gewoon bij je thuis of buiten, het mooiste resultaat krijg je door twee á vier maal in de week in actie te komen. Als gediplomeerd personal trainer kan ik je de correcte uitvoering van oefeningen bijbrengen en je leren je grenzen te verleggen.
• Leer hardlopen af te wisselen met intervaltraining – om conditioneel sterk te worden en de vetverbranding een extra zetje te geven.
• Ga eens voor circuittraining of bokstraining – ofwel cardiotraining en krachttraining ineen, bij de bokstraining ga je o.a. stootcombinaties tegen de pads maken en schaduwboksen en bij de circuittraining krijg je verschillende spierversterkende oefeningen die je achter elkaar een minuut doet, even rust en je gaat er weer voor.

Onthoud wel dat je herstel/rust (passief en actief) ook moet integreren in je week, aangepast aan je lichaam. Als je voldoende rust neemt, aan je nachtrust komt en je leert ontspannen, worden je spieren sterker en groeien ze, zodat je progressie zult boeken en snel afvallen een succes wordt.

Ik geloof dat zonder beweging je jezelf fysiek en mentaal tekort doet. Ons lijf is voor bewegen gemaakt. Naast goed eten houdt bewegen ons fit, sterk en slank.