Barbecue tips - Onyx voedingscoach

Lekker en slim barbecueën

Net zoals glühwein bij de winter hoort, hoort barbecueën bij de zomer. Niets zo lekker als een gezellige avond doorbrengen met vrienden en familie, terwijl de barbecue brandt. Waarom zou je daar vanaf zien omdat je het PowerSlim programma of een ander dieet volgt? Precies, nergens voor nodig! Met onderstaande gerechten en tips kun je lekker en slim barbecueën, zonder schuldgevoel!

Verantwoorde barbecue gerechten:

 • Ga voor mager vlees zoals biefstuk, varkenshaas, entrecote, kipfilet en kalkoenfilet. Laat bewerkte producten zoals hamburgers en worst liever liggen, deze bevatten doorgaans veel vet en koolhydraten.
 • Marineer je vlees en vis zelf met een mix van olijfolie, azijn en diverse kruiden. Deze marinade bevat veel minder koolhydraten dan de marinade die op het vlees zit dat je in de supermarkt of bij de slager koopt.
 • Vis bevat gezonde vetten en veel eiwitten; ideaal voor PowerSlimmers dus! Gril je favoriete stukje vis daarom op de barbecue of maak er een vispakketje van. Leg de vis op een stuk aluminiumfolie, voeg stukjes groenten toe en bestrooi dit met kruiden. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg het pakketje op de barbecue. Heerlijk!
 • Kant en klare salades bevatten vaak veel koolhydraten. Dit komt door de kant en klare dressings en croutons. Maak daarom je eigen salades met dressing. Salades zijn ook ideaal om mee te nemen als je bij anderen gaat eten, waardoor je altijd bent verzekerd van een gezonde optie.
 • Laat het stokbrood liever staan. Ga liever voor brushetta en minitoastjes als snack wanneer je de lekkere trek voor het barbecueën iets wilt stillen.
 • Vervang het stokbrood, de aardappelsalade of andere bijgerechten die veel koolhydraten bevatten voor heerlijke gegrilde groenten. Rijg champignons, paprika, ui of andere groenten aan een stokje en gril dit op de barbecue. Of maak er net als bij de vis een groentepakketje in aluminiumfolie van! Je kunt de groenten natuurlijk ook in plakjes snijden en los op de barbecue grillen met een beetje knoflook en kruiden. Je zult het stokbrood helemaal niet missen!
 • Je kunt zelf sauzen en dips, zoals tzatziki en knoflooksaus, maken op basis van magere kwark. Of maak de heerlijke tomatensalsa uit dit recept! Voor de PowerSlimmers: Koop de PowerSlim knoflooksaus en mosterd-dille saus of neem een kijkje in je PowerSlim kookboek of op de PowerSlim website voor meer recept ideeën!

Handige barbecue tips:

 • Neem voordat je thuis of bij anderen gaat barbecueën alvast een PowerSlim tussendoortje of een rauwkostsalade. Hiermee stil je grote trek tijdens het wachten op het eerste stukje vlees of vis en ben je minder snel geneigd om je vol te eten aan stokbrood.
 • Bepaal voordat de barbecue begint al hoeveel je kunt en wilt eten. Doordat je jezelf hierop voorbereid zul je minder snel geneigd zijn teveel te eten. Een plan van aanpak voorkomt bovendien teleurstelling tijdens het barbecueën, als je plotseling vaststelt dat je geen stukje vlees meer kunt nemen. Maar wees niet te streng voor jezelf. Een barbecue is hartstikke gezellig en dat moet vooral zo blijven. Bepaal bijvoorbeeld wel het aantal stuks vlees en vis van tevoren en houdt dit bij, maar tel geen stukjes groente tijdens het eten. Heb je toch behoefte aan een richtlijn? Neem je eigen handpalm als meetinstrument! Aan een gevulde handpalm met groenten heeft je lichaam genoeg.
 • Een barbecue duurt veel langer dan een gewoonlijk etentje. Drink daarom veel water. Dit geeft een vol gevoel en voorkomt dat je teveel eet. Geef het water een smaakje met citroen, munt of komkommer om het lekkerder te maken!
 • Ga je bij anderen eten en ben je bang dat er weinig tussen zit dat binnen jouw eetpatroon past? Neem je eigen sauzen, marinades en salades mee. Dit maakt het niet alleen voor anderen makkelijker maar geeft jou ook een gerust gevoel.
 • Het kan voorkomen dat niet iedereen begrijpt waarom je bepaalde dingen wel of niet eet. Misschien zullen ze hier iets over zeggen en proberen jou toch een stokbroodje of een kant en klare salade aan te smeren. Het is belangrijk dat jij je hier niets van aantrekt. Je bent bezig met het veranderen van je lifestyle. Dit is een bewuste keuze en je bent hartstikke goed bezig. Ga vooral zo door en laat je niet beïnvloeden door anderen!
Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl