gezonde cocktails - onyxvoedingscoach.nl

Skinny cocktails

In de zomer is niets zo lekker als een verfrissend en verkoelend drankje bij het eten of op het terras. Vaak kiezen we dan een koud biertje, wijntje of een cocktail. In deze tip heb ik al een keer uitgelegd waarom alcohol het behalen van je doelen kan afremmen en waarom je het dus beter met mate kunt drinken. Maar een glaasje op zijn tijd moet kunnen, denk aan de 80/20 regel.

Gelukkig is ieder alcoholisch drankje anders en heeft het ook ander voedingswaarden. De meest eenvoudige manier om op je calorie-inname te letten is door zelf je drankjes te bereiden. Met bier en wijn wordt dit al snel lastig, maar cocktails zijn ontzettend leuk en makkelijk te bereiden! Daarom heb ik voor jou een aantal slanke cocktail recepten klaarstaan, die jou de zomer met veel genot door laten komen!

Gin spa rood

Vindt jij gin tonic ook zo lekker? Door de frisdrank wordt deze cocktail helaas een stuk calorierijker dan nodig is. Vervang daarom de tonic voor spa rood. Net zo lekker en een stuk beter voor je lijn!

Meng je gewenste hoeveelheid gin met spa rood. Voeg een beetje citroen- of limoensap toe voor een nog verfrissender drankje!

Wodka ijsthee

Ijsthee uit een pak zit vol met suikers en kun je daarom beter laten staan als je aan het PowerSlimmen bent of op een andere manier afvalt. Gelukkig kun je het ook heel eenvoudig zelf maken. Gemixt met de juiste drank maak je er zelfs een heerlijke cocktail van!

Zet groene thee of rooibos thee en laat deze afkoelen. Meng een kopje thee vervolgens met een scheut wodka en voeg een klein beetje limoensap toe. Als je van zoet houdt kun je eventueel een klein beetje honing toevoegen. Wil je het helemaal summer-proof doen? Gebruik dan stevia! Wist je dat je stevia in verschillende smaakjes kunt kopen? Zo kun je jouw cocktail nog een extra lekkere twist geven!

Bloody Mary

Een Bloody Mary bevat in vergelijking met andere cocktails een stuk minder calorieën omdat dit drankje niet wordt bereid met suikerhoudende vruchtsappen. De basis van de Bloody Mary is namelijk tomatensap! De combinatie met wodka maakt deze cocktail extra slank!

Meng 30 ml wodka met limoensap van 1 limoen, ½ jalapeno peper in stukjes, 1-3 druppels tabasco en tomatensap.

Prosecco tropical

Een glaasje bubbels is perfect als je iets te vieren hebt. Een verjaardag, het weekend, het begin van je vakantie, het kan allemaal! Prosecco bevat in verhouding tot andere alcoholische dranken weinig calorieën. Maar wist je dat je er ook een verfrissende cocktail mee kunt maken?

Meng 80 ml prosecco met 100 ml kokoswater. Om de cocktail nog fruitiger te maken kun je stukjes aardbei toevoegen aan je drankje. De cocktail zal de smaak van de aardbeien opnemen. Heerlijk!

Alcoholvrije watermeloen Mojito

Als je écht gezond wilt zijn kun je natuurlijk ook gewoon voor een alcoholvrije cocktail gaan! Deze cocktail heeft al het verfrissende en lekkere van een echte Mojito, maar dan zonder al die overbodige calorieën.

Vermaal een kwart watermeloen en giet dit in een glas. Vul het glas aan met crushed ijs, spa rood en een scheutje limoensap. Garneer de Mojito met partjes limoen en takjes munt.

Cheers!

De recepten komen van Uit Pauline’s keuken en Foodness

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl