Onyx Voedingscoach - tip van de maand

Tip van de maand: de 80/20 regel

Ook deze maand heb ik weer een handige tip voor je. Dit keer heeft het allemaal te maken met de feestdagen!

De 80/20 regel

Veel mensen maken zich druk om het idee dat ze tijdens de feestdagen dik worden. Ik snap deze gedachte heel goed; er staat altijd wel een doos met kerstkoekjes op tafel en vaak wordt er uitgebreid gedineerd tijdens Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Maar realiseer je wel dat het hierbij eigenlijk maar om vijf dagen gaat. Het probleem is namelijk vaak niet dat we met z’n alleen op deze dagen veel eten, nee we maken er meteen een hele feestmaand van en soms zelfs nog langer. De kruidnoten liggen tegenwoordig al in september in de winkelschappen en overal om je heen word je verleid met de lekkerste aanbiedingen. Je vraagt jezelf misschien af of het eigenlijk wel mogelijk is om niet aan te komen tijdens de feestdagen?

Ja, dat is zeker mogelijk! Ik ben voorstander van de 80/20 regel, die ik in de begeleiding van mijn klanten ook altijd hanteer. Dit betekent dat je je voor 80% aan je voedingsschema houdt en 20% mag eten wat jij zelf wilt. Als je deze regel ook toepast tijdens de feestdagen, en daarmee bedoel ik de vijf officiële feestdagen in december, zul je niet schrikken als je in het nieuwe jaar op de weegschaal gaat staan.

Je mag best genieten van de gezelligste tijd van het jaar, maar doe het wel met mate. Verlies je doel nooit uit ogen en herinner jezelf hieraan op momenten dat je het moeilijk hebt. En als het nieuwe jaar dan eindelijk is ingeluid ga je net zo hard knallen als altijd! Want je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw maar tussen oud & nieuw en kerst.

Heb jij behoefte aan begeleiding van een voedingscoach, die jou tijdens de feestdagen én de rest van het jaar ondersteunt, motiveert en helpt? Neem dan contact met mij op en laten we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen!

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl