Hoe overleef ik mijn vakantie?

De vakantieperiode komt eraan! Daarom staat deze maand in het teken van vakanties en een gezonde leefstijl. Want hoe zorg je ervoor dat je jouw doelen blijft nastreven en tegelijkertijd geniet van je vakantie? Gelukkig is dat een stuk gemakkelijker dan de meesten denken. Met deze tips en tricks kom jij de vakantie gegarandeerd slank en met veel plezier door!

  1. Tem het “kleine kind” in jezelf als je op vakantie bent, wees je bewuster van wat je eet en wees vooral consequent. Als je kinderen hebt herken je het vast wel. Ze willen dat lekkere snoepje heel graag, maar ze hebben het niet nodig en dus geef je het ze niet. Zo kun je ook met jezelf omgaan. Onthoud wel, jij bent volwassenen en je kiest zelf. Niets is fout of goed, dat bepaal alleen jij. Maar doe het bewust. Jij mag alles eten, alleen je kiest er niet altijd voor. Je bent met jouw persoonlijke doel bezig.
  2. Als je vooraf over de situatie nadenkt en bewust een plan van aanpak voor de vakantie bedenkt, dan accepteer je de consequenties en geniet je zonder schuld gevoel: Jij hebt zelf de teugels in handen. En val je van het paard? Dan sta je gewoon weer op en ga je verder waar je gebleven bent. Je hoeft niet te eten om het gezellig te hebben en nog belangrijker, houdt je aan de eigen gemaakte afspraken. En gaat het dan toch een keer mis? geen stress! Pak de volgende dag de regie weer terug en compenseer door extra te bewegen en bewust en netjes te eten.
  3. Heb je het idee dat je de controle verliest op vakantie? Misschien is het een idee om je calorie-inname bij te houden met de My Fitness Pall app of op papier. Op vakantie is je ritme vaak anders dan thuis en dat merk je ook aan je eetpatroon. Door bij te houden wat je eet kun je veel gemakkelijker je eetpatroon van thuis aanhouden, waardoor je jouw doelen ook sneller bereikt.
  4. Deze mantra kun je proberen als je op vakantie gaat uit eten of wanneer je voor dat eindeloze buffet staat: Als ik iedere dag één guilty pleasure neem kan ik iedere dag van iets lekkers genieten, zonder in één keer teveel te eten en aan te komen.
  5. Realiseer je dat alcohol de eigenschap heeft dat het je losser maakt, waardoor je meer gaat eten. Daarnaast bevat alcohol ontzettend veel calorieën. Probeer dus niet iedere dag cocktails en andere alcoholische drankjes te nemen op vakantie. Wil je toch een keer een glaasje? Ga dan voor droge witte wijn, prosecco of cava.
  6. Wist je dat er ook ontzettend veel suikers in vruchtsappen zit, al lijken ze nog zo verfrissend. Je kunt beter voor hele tropische vruchten gaan. Zo vermijd je niet alleen overbodige suikers maar krijg je ook nog eens vezels binnen.
  7. Ontbijten op vakantie? Probeer niet elke dag brood te nemen. Ga voor kwark, roerei, gebakken ei of gekookt ei. Ei en magere vleeswaren zijn trouwens ook een slimme keuze voor beleg als je dan toch een keer een snee brood wilt eten. Voor de PowerSlimmers geldt: Neem eigen PowerSlim brood mee op vakantie. Hartstikke lekker en heerlijk verantwoord!
  8. Over die PowerSlim producten gesproken, neem PowerSlim tussendoortjes en kant en klare producten mee op vakantie. Deze zijn vooral erg handig als je een dagje uit bent en ze weerhouden je van onverwachte verleidingen onderweg.
  9. Ook lunchen en dineren op vakantie hoeft niet lastig te zijn! Ga voor magere vleessoorten zoals biefstuk, kipfilet en varkenshaas of vis zoals tonijn, witvis en scampi’s. Combineer dit met voldoende groenten, rauwkost en salades en je maaltijd is compleet en verantwoord!
  10. Probeer mindfull te eten. Dat kun je doen door elke hap van het eten uit de restaurants of van het hotel buffet een cijfer van 1 tot 10 te geven. Is het cijfer onder 8? Laat het staan, zonde van de calorieën! Ga voor de 8, 9 en 10 en geniet daar extra van.
  11. Ook op vakantie geldt: integreer de 80/20 regel! Eet voor 80% netjes en laat 20% een guilty pleasure zijn.

Maar het allerbelangrijkste op vakantie is natuurlijk dat je geniet van de dagen en van het eten. Vakantie is een tijd waarin je jezelf weer helemaal kunt herpakken, kunt opladen, en daarna weer volop kunt knallen!

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie!

Ben je benieuwd in welk vakantieland je welke gerechten beter kunt laten staan en welke gerechten juist heel goed voor je zijn? In de volgende blog deze maand vertel ik je er alles over! Houdt de website in de gaten.

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl