Uit de vakantiemodus - Onyx Voedingscoach

Hoe kom ik uit de vakantiemodus?

Hoe je het ook wendt of keert; de vakantieperiode is nu echt voorbij. De strandhoed wordt vervangen door de muts en het badpak maakt plaats voor de regenjas. Zo zijn er wel meer dingen die aan verandering toe zijn na de vakantie. Dat geldt ook voor je mindset!

Tijdens de zomer- en vakantieperiode hebben we al snel de neiging om ons een beetje te laten gaan. We genieten volop van het weer, de gezelligheid én het eten. Op de lijn letten komt later wel weer! Althans, dat is de bedoeling. Maar wanneer en vooral hoe zet je die knop om?

Om je mindset uit de vakantiemodus te halen helpt het om jouw doelen duidelijk te visualiseren. Waar wil jij over een maand of een halfjaar staan? Pas als jij je doelen duidelijk voor ogen hebt kun je hier ook 100% voor gaan. Het laat namelijk zien dat je in jezelf gelooft, en geloof in jezelf is de eerste stap richting een gezonde leefstijl. Dus visualiseer jouw doelen en werk hier vervolgens stapje voor stapje naartoe.

Wanneer je duidelijke doelen hebt gesteld en hier aan wilt werken betekent dit ook dat er een aantal dingen in jouw leven moeten veranderen. Want als je jouw gedrag niet verandert, verandert er ook niets aan je lichaam. Het veranderen van gewoontes is vaak lastig. Je huidige gedrag is namelijk vertrouwd en voelt veilig. Maar wat brengt het nieuwe gedrag je? Daar kom je alleen achter door het ook echt te doen. Dat hoeft niet in een keer, maar probeer stapsgewijs je bestaande slechte eet- of beweeggewoontes te vervangen voor gezondere gewoontes. Verandering zit vaak in de kleine dingen, zoals op zondagmiddag een wandeling maken in plaats van een avond op de bank voor de tv hangen of niet toegeven aan de zin om ’s avonds laat nog aan een reep chocolade te beginnen. Je zult zien dat het maken van veranderingen je steeds gemakkelijker afgaat, vooral als je ziet dat ze je steeds dichter bij je doelen brengen.

Succesvol afvallen betekent ook dat je strenger voor jezelf moet worden. Nee kunnen zeggen is vaak heel lastig, maar wel belangrijk als je succesvol wilt afvallen. Dit betekent niet dat jij jezelf alles hoeft te ontzeggen, maar vooral om op gewicht te blijven zul je een balans moeten vinden die voor jou en je lichaam werkt. Neem geen glaasje wijn én een stuk taart op een borrel of verjaardag, maar maak een keuze en geniet daar extra van. En laat je niet overhalen door anderen “om gezellig mee te doen”. Een feestje kan namelijk net zo leuk zijn zonder veel eten of drank, vooral als je daardoor in die extra leuke jurk past. Dat geeft zelfvertrouwen! Een hulpsteuntje bij het vinden van balans in je voeding is de 80/20 regel. Wees voor 80% consequent door gezonde keuzes te maken en vul de overige 20% met iets lekkers. Hierdoor houd je op een gemakkelijke en leuke manier zelf de regie in handen. In deze blog leg ik uit hoe deze 80/20 regel precies werkt.

Daarnaast zul je het niet moeten willen maar moeten doen. Vaak zijn we heel vindingrijk als het gaat om het vinden van excuses om het lijnen nog even uit te kunnen stellen. Aankomend weekend wordt het nog een keer mooi weer, volgende week is je schoonmoeder jarig en daarna volgt een extra drukke periode op je werk. Zo kun je eindeloos verklaringen verzinnen waarom je “volgende week wel écht gaat beginnen”, met het gevolg dat je het uiteindelijk toch niet doet. In plaats van steeds nieuwe excuses te verzinnen kun je beter nadenken over waarom je juist wel nu moet beginnen. Dit is een manier van positief denken, en dat is heel belangrijk als je wilt beginnen met afvallen en dit wilt volhouden!

Het is belangrijk om je ervan bewust te worden dat jijzelf je grootste saboteur bent en dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Door jezelf bewust te worden van je excuses en vervolgens je eigen gedrag te kiezen, zwak je jouw eigen excuses af. Hierdoor ontwikkel je nieuwe overtuigingen. En met die nieuwe overtuigingen heb jij ook steeds minder de behoefte om nieuwe excuses te verzinnen. Dus weg met dat uitstelgedrag en kom dichter bij je doelen!

Tot slot wil ik je nog meegeven dat afvallen net zo leuk kan zijn als de afgelopen zomervakantie! Dus wil jij nog wat kilo’s kwijt? Dan is het PowerSlim programma wel iets voor jou! Met PowerSlim val je snel af en heb je genoeg keuze uit lekkere gerechten en snacks, waardoor je haast niet door hebt dat je aan het lijnen bent.

Ben jij wel benieuwd naar het PowerSlim programma en kun jij wel wat hulp gebruiken om uit die vakantiemodus komen?

Ik help je graag!

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl