ongeregistreerd eten

Val je maar niet af door ongeregistreerd eten?

Terwijl je ’s ochtends een boterham belegt neem je een lekker plakje worst extra, enthousiast probeer je een kaasblokje dat wordt uitgedeeld in de supermarkt en na het avondeten blijf je onbewust snoepen van de overgebleven frietjes. Klinkt dit bekend? Dan zou het zomaar kunnen dat je onbewust veel meer in je mond stopt dan je denkt: ongeregistreerd eten.

Wat wordt met ongeregistreerd eten bedoeld?

Ongeregistreerd eten betekent niets anders dan onbewust meer eten of drinken dan je denkt. Hierdoor krijg je dus een stuk meer calorieën binnen. Vraag jij jezelf wel eens af waarom je maar niet afvalt, terwijl je al je maaltijden bijhoudt? Misschien doe je wel aan ongeregistreerd eten! Hierdoor denk je dat je je keurig houdt aan je calorieën, terwijl je in werkelijkheid iedere dag iets teveel binnenkrijgt om af te vallen.

Wat kun je hiertegen doen?

Ongeregistreerd eten overkomt ons allemaal wel eens. Maar als je succesvol wilt afvallen is het belangrijk om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doe je door bewuster met je eten en drinken om te gaan. Je zult dus meer stil moeten staan bij wat je eet. Waarom eet je bijvoorbeeld een extra plakje worst tijdens het boterhammen smeren? Waarschijnlijk doe je dit alleen om lekker te “snoepen” en niet omdat je echt honger hebt, dus kun je het beter achterwege laten. Dit scheelt je weer wat calorieën die je anders gewoon had gegeten. Hier nog een aantal tips:

  • Ben je uitgegeten? Leg je bestek dan weg en ga achter in je stoel zitten. Zo voorkom je dat je onbewust blijft door eten.
  • Neem een kauwgom, poets je tanden of eet een beetje rauwkost om je honger te stillen voor het eten. Zo voorkom je dat je teveel eet omdat je grote honger hebt. Kom je in de supermarkt altijd voor verleidingen te staan? Neem dan eens een kauwgom voordat je boodschappen gaat doen!
  • Ga ook niet met honger naar de supermarkt, hierdoor ben je sneller geneigd om ongeregistreerd eten in je winkelmandje te leggen of te snoepen van eten dat wordt uitgedeeld. Je kunt beter na het eten boodschappen doen.
  • Ongeregistreerd eten gebeurt vaak tijdens het bereiden van eten. Probeer je hier bewust van te worden en eet pas als het eten ook echt klaar is, liefst aan tafel. Aan tafel geniet je meer van je eten, waardoor je ook meer mindfull met je eten bezig bent.
  • Schrijf eens op wat je van plan bent om te eten voordat je het daadwerkelijk in je mond stopt. Zo ben je je veel bewuster van de hoeveelheden en calorieën die je binnenkrijgt. Door het op te schrijven krijg je meer inzicht en wordt de kans op ongeregistreerd eten kleiner.
  • Eet nootjes of chips niet uit een zak, maar doe een portie in een kommetje. Eten uit zak in combinatie met afleiding (bijvoorbeeld tv kijken) zorgt er namelijk vaak voor dat je onbewust veel meer eet dan je van plan was.
  • Probeer producten met veel suiker zoveel mogelijk te voorkomen. Deze lijken je in eerste instantie veel energie te geven, maar na korte tijd kom je in een dip terecht waardoor je snel de neiging krijgt om weer te snoepen. Zoek je iets verantwoords om te snacken? Probeer dan eens de tussendoortjes van PowerSlim. Deze stillen je honger echt en zorgen er bovendien voor dat je lang vol zit.
  • Lees ook eens mijn blog over mindfull eten voor nog meer tips over bewust eten.

Om te stoppen met ongeregistreerd eten zul je je bewust moeten worden van je triggers. Reclames met lekker eten, restjes die op tafel blijven staan en lekkernijen die ze in de winkel uitdelen kunnen bijvoorbeeld triggers zijn die ervoor zorgen dat je onbewust gaat eten. Door op zo’n moment extra alert te zijn kun je voorkomen dat je hieraan toegeeft. Zo ontwikkel je jouw gezonde lifestyle steeds verder en kom je ook steeds dichter bij jouw doel!

Ben je toe aan een goede reset waarin jij leert bewust om te gaan met je voeding? Misschien is PowerSlim dan iets voor jou! Plan een afspraak in, dan kunnen we samen kijken wat jij kunt veranderen om jouw doelen sneller te behalen.

Maak een afspraak

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl