bietensap - Onyx voedingscoach

Bietensap voor betere sportprestaties

Zoals ik je in de tip van de maand maart al heb verteld is beweging en sporten ontzettend goed voor je en een belangrijk onderdeel van jouw gezonde leefstijl. Maar wist je ook dat bepaalde voedingsmiddelen jouw sportprestaties kunnen verbeteren? Kijk maar naar rode biet! Het drinken van bietensap verbetert je uithoudingsvermogen en daarmee je prestatie. Het nitraat in bieten leidt namelijk tot een verbeterde zuurstofopname en een lagere hartslag, waardoor je langer en energieker kunt sporten. En wie wordt er nou niet vrolijk en energiek van de felle roze kleur van bietensap? Daarom heb ik voor alle sportliefhebbers en PowerSlimmers in fase 2A een heerlijk recept voor een bietensapje voorbereid!

Ingrediënten voor 1 sapje:

  • 1 grote biet
  • 1 nectarine
  • ¼ komkommer
  • halve citroen

Schil de biet en de citroen.
Doe alle ingrediënten in de (slow)juicer /sapcentrifuge totdat je een stevig sapje hebt.

Let op: Drink dit bietensapje niet iedere dag. Het nitraat in de bieten wordt in je lichaam namelijk omgezet in nitriet. Teveel nitriet is wederom niet goed voor je lichaam.

Tip: Heb je liever de hele dag door een verfrissend sapje? Leng het bietensapje dan aan met water en verdeel de hoeveelheid sap over de hele dag.

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl