handige tips afvallen - Onyx Voedingscoach

Tip van de maand: iedere dag telt!

Welkom 2017! Na de jaarwisseling beginnen we vaak fanatiek met het afwerken van onze goede voornemens. Stoppen met roken, meer tijd voor jezelf nemen en afvallen staan vaak in onze top-3 van goede voornemens. In januari zijn we gemotiveerd en gaan we als een speer, februari wil ook nog wel lukken, maar in maart neemt de progressie af en wordt het steeds zwaarder. Dit is de tijd waarin velen van ons weer terugvallen in hun oude gewoontes. Zonde, want ook van de zwaardere periodes kun je veel leren!

Afvallen is een proces

Wanneer je begint met afvallen zul je merken dat vooral in de eerste paar weken de kilo’s er vanaf vliegen. Je zit lekker in je vel, bent enorm gemotiveerd en ziet jezelf al staan in die ene jurk die lange tijd niet paste. Maar afvallen is meer dan enkele weken gezonder eten en meer sporten. Succesvol afvallen behaal je alleen als je niet alleen op korte termijn je beweeg- en eetpatroon verandert, maar je dagelijkse gewoontes aanpast. Zo wordt afvallen geen verplichting maar een leefstijl die je omarmt en met veel plezier uitstraalt! Het aanpassen van gewoontes is helaas niet gemakkelijk, juist omdat deze zo verankerd zijn in ons dagelijkse doen en laten. Dus wanneer je na 3 maanden succesvol afvallen even terug valt in je oude gewoontes is dit absoluut geen teken van falen. Het is zelfs volkomen oké, mits je er wel iets mee doet!

Van fouten kun je leren

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar van fouten kun je leren! Wees je ervan bewust dat iedere dag in het proces van afvallen telt, ook de mindere. Heb je per ongeluk de hele snoepzak leeggegeten en heb je daar enorm veel spijt van? Probeer niet te lang te blijven hangen in het schuldgevoel, maar ga na waarom je dit hebt gedaan. Misschien zat je niet lekker in je vel of werd je getriggerd door anderen om je heen? Door jezelf te leren kennen en te weten waar je gevoelig voor bent kun je de volgende keer voorkomen dat dit weer gebeurt. Fouten maken is dus niet erg. Het is zelfs goed, zolang je je er maar van bewust bent en ervan leert.

Een jaar heeft 365 dagen en iedere dag daarvan telt. Laat je niet uit het veld slaan door kleine tegenslagen maar ga er nóg harder tegenaan. Consistentie is de sleutel tot succes! Maak van 2017 jouw jaar! Heb je daar begeleiding bij nodig? Neem contact met me op! Samen bekijken we jouw doelen en mogelijkheden, zodat ook jij dit jaar knallend kan beginnen en afsluiten!

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl