Aziatische stamppot - Onyx Voedingscoach

Frisse Aziatische stamppot

Oké toegegeven, de tijd van stamppot is eigenlijk net voorbij. We ruilen de winterse kost liever in voor iets met een frisse twist. Maar wist je dat dat ook met stamppot kan? Dit recept voor een frisse Aziatische stamppot zit bomvol heerlijke en frisse ingrediënten en lijkt gegarandeerd niet op de stamppotten die je al kent! Serveer dit gerecht eens op een lenteavond en verras jezelf of je gasten met deze originele variant! Het gerecht is vegetarisch en is geschikt voor PowerSlimmers in fase 3.

Ingrediënten (1 persoon):

  • 120 gram tofu
  • 1 wortel
  • 1 zakje PowerSlim aardappelpuree
  • 50 gram sugarsnaps
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 El Kikkoman sojasaus
  • 1 El zonnebloemolie
  • peper en zout

Knijp zachtjes in het blok tofu, zodat er zo veel mogelijk water uit komt. Snijdt het blok vervolgens in kleinere blokjes en leg deze in een zeef die je hebt bekleed met keukenpapier.

Snijdt vervolgens de wortel in plakjes en kook deze gaar.

Meng ondertussen de zonnebloemolie met de sojasaus in een diep bord. Knijp de tofublokjes nog een keertje uit en leg ze vervolgens een voor een in het diepe bord. Laat de tofu 15 minuten marineren in de sojasaus.

Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de tofublokjes 3 minuten. Draai de tofublokjes om en voeg ook de sugarsnaps en de sesamzaadjes toe aan de pan. Bak dit nog 3 minuten.

Bereid de PowerSlim aardappelpuree volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de aardappelpuree over een bord, met de tofu, sugarsnaps en sesamzaadjes erover.

Tip: Geen PowerSlimmer? Vervang de aardappel puree dan voor 1 zoete aardappel. Kook de zoete aardappel gaar en stamp er een puree van.

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl