recept avocado toast - Onyx Voedingscoach

Avocado toast

Heb je niet veel tijd en wil je toch gezond eten? Een gezond ontbijt of een gezonde lunch hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kijk maar naar deze heerlijke avocado toast! Avocado zit vol gezonde vetten, vezels en voedingsstoffen. Daarnaast verlaagt het je bloedsuikerspiegel en heeft het een ontstekingsremmende werking. Genoeg redenen dus om avocado toe te voegen aan je eetpatroon! Het PowerSlim lijnzaadbrood is bovendien koolhydraatarm, eiwitrijk en bevat veel vezels en omega-3 vetzuren. Gezonder kun je haast niet eten! Deze heerlijke avocado toast past uiteraard binnen het PowerSlim dieet (1A +1B).

Ingrediënten:

  • 2 sneden PowerSlim lijnzaadbrood
  • ½ avocado
  • 1 gekoookt ei
  • vers citroensap
  • peper naar smaak

Rooster het lijnzaadbrood kort in het broodrooster. Ontpit de avocado, snijdt in plakjes en verdeel over de sneden brood. Pel het gekookte ei, snijdt het in dunne plakjes en leg het bovenop de avocado. Maak de toast af met een beetje vers citroensap en peper.
Eet smakelijk!

Extra tip: Avocado is enorm gezond. Zonde om de andere helft weg te gooien! Laat daarom de pit in de andere helft van de avocado zitten en besprenkel de binnenkant van de avocado met een beetje citroensap. Wikkel de avocado in aluminiumfolie en leg in de koelkast. Zo is de avocado nog 1 dag houdbaar.

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl