Tip gezond oud&nieuw

Appelbol of oliebol? Tips voor een slank Oud & Nieuw!

Oud & Nieuw is de laatste feestdag van 2017 en tegelijkertijd de eerste van 2018. Reden te meer om ook deze dag een beetje op de lijn te letten. Als je in 2017 je streefgewicht hebt behaald is het natuurlijk niet de bedoeling dat je al dit harde werk overboord gooit tijdens Oud & Nieuw. En ben je van plan in 2018 eindelijk jouw doelen te behalen? Dan is dit je eerste kans om te laten zien dat je er echt voor wilt gaan! Om je hierbij te helpen heb ik enkele tips voor je op een rijtje gezet!

Welke snack uit de gebakkraam kun je het beste nemen?

Verheug jij je ook zo op de snacks uit de gebakkraam, maar twijfel je nog wat je het beste kunt nemen als je op je lijn wilt letten? Ik ga je eens vertellen hoeveel calorieën er in de 4 populairste snacks zitten zodat je zelf kunt beslissen of dit het je waard is (Je eet natuurlijk alleen 8, 9 en 10en ☺)

    • 4. Appelbol. Een gemiddelde appelbol (170 gram) bevat maar liefst 583 calorieën. Als je tijdens Oud & Nieuw op je lijn wilt letten en deze snack wel lekker maar geen topper vindt, kun je deze calorieënbom dus beter laten liggen!
    • 3. Appelflap. Een appelflap (100 gram) bevat ongeveer 316 calorieën. Hoewel een appelflap dus minder calorieën bevat dan een appelbol, is ook deze snack helaas niet zo geschikt als je op je lijn wilt letten.
    • 2. Oliebol. Als je de hoop op een redelijk verantwoorde snack al hebt opgegeven heb ik nu goed nieuws voor je! Een kleine oliebol (65 gram) bevat 166 calorieën. Je kunt dus gerust je tanden zetten in een lekkere oliebol! Maak je ze zelf? Zoek dan een lekker recept en let op de volgende dingen: Bak je oliebollen altijd in vloeibare olie. Daarnaast kan de temperatuur van het frituurvet je enkele calorieën besparen! Verhit de olie tussen 150°C en 175°C. De oliebollen nemen dan niet zo veel olie op, waardoor ze een stuk minder vet en dus calorieën bevatten. Laat de oliebollen goed uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet uit de oliebol te trekken.
    • 1. Appelbeignet. De appelbeignet (55 gram) is met maar 85 calorieën de meest slanke keuze die je tijdens Oud & Nieuw kunt maken bij de gebakkraam! Dat komt omdat het beslag van de appelbeignet zo heerlijk luchtig is. Een appelbeignet is dan ook een prima keuze als je tijdens Oud & Nieuw wilt genieten zonder schuldgevoel! Zeker als je toch graag iets met appel wilt, maar de appelbol en appelflap je iets te machtig zijn.

Champagne is lekker, maar…

Wees je ervan bewust dat het veel lege calorieën bevat. Je zit er niet vol van, het maakt je losser en omdat je wilskracht daardoor vervaagd ga je ook nog eens meer eten. Natuurlijk is er niets mis mee om te proosten op de ingang van het nieuwe jaar. Dat hoort er nou eenmaal bij! Als je op je lijn wilt letten kun je het echter beter bij 1 glaasje champagne houden. Drink daarnaast veel water, bruis of geen bruis. Dat bevat nog altijd de minste calorieën (namelijk geen ☺). Geef het een feestelijk smaakje door er vers fruit, komkommer, citroen of munt aan toe te voegen. Heerlijk en vooral heerlijk verantwoord!

Dit was mijn laatste tip voor het jaar 2017 alweer. In januari sta ik natuurlijk weer voor jullie klaar met nieuwe tips! Voor nu wens ik jullie alvast een hele fijne jaarwisseling toe. Tot snel in 2018!

Liefs Hannah

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl