activiteiten op vakantie - Onyx voedingscoach

Actief blijven op vakantie

Vakantie associëren we vaak met luieren en even helemaal niets doen. Zonnen op het strand of aan het zwembad, eten en drinken op het terras of een boek lezen in de tuin. Heerlijk! Maar door al dat vakantievieren vergeten we vaak voldoende te bewegen. Dat is jammer, want beweging is onlosmakelijk verbonden met een gezonde levensstijl. In mijn coaching besteed ik daarom veel aandacht aan beweging, maar als je op vakantie bent zul je het grotendeels zelf moeten doen.

Dat betekent niet dat je iedere dag moet hardlopen, baantjes moet zwemmen of naar de sportschool van je hotel moet gaan. Voldoende beweging zit (vaak) in de kleine dingen! In deze tip wil ik je daarom inspiratie meegeven hoe jij ervoor kunt zorgen dat je ook op vakantie voldoende in beweging blijft (en ja daarna weer rustig in de zon kunt gaan liggen).

Vakantie activiteiten

  • Excursies. Wissel je strandvakantie af met enkele excursies om het vakantieland te verkennen. Zo leer je niet alleen heel veel over je vakantieland, maar ben je ook nog eens veel in beweging zonder dat je het écht door hebt.
  • Zwemmen. Zwemmen is ontzettend goed voor je lichaam en hoeft helemaal niet saai te zijn. Duik het zwembad of de zee in, gooi een balletje over in het water, duik naar de bodem, of houd een wedstrijdje wie als eerste de boei bereikt!
  • Volleyballen. Ben je met een grotere groep op vakantie en staat er een volleybalnet in de buurt? Ga volleyballen! Doordat je zoveel plezier met je vrienden of familie beleeft heb je helemaal niet in de gaten dat je eigenlijk keihard aan het sporten bent! Voor een extra uitdaging kun je ook gaan beachvolleyballen in het zand. Het zand maakt verplaatsen net iets moeilijker, waardoor je lichaam ook net iets harder aan het werk wordt gezet.
  • Batminton. Net zo leuk als volleyballen is een potje batminton. Het voordeel is dat je dit overal kunt doen, zonder net. Het enige dat je mee hoeft te nemen op vakantie zijn batmintonrackets en shuttles. Of je nou op de camping, op het strand, of gewoon thuis in de tuin bent: Een potje batminton kan altijd en is ook altijd leuk!
  • Jeu de boules. Ga op z’n Frans en haal de jeu de boules ballen uit de kast! Op het eerste moment lijkt het misschien niet alsof je hiermee veel calorieën, maar je vergist je! Onbewust ben je toch veel meer in beweging dan je denkt. En iedere kleine beetjes helpen!
  • Maak een strandwandeling. Niets is zo lekker als de dag goed beginnen. Loop langs het strand als het nog lekker rustig is en voel de wind door je haren. Hier krijg je ontzettend veel energie van voor de rest van de dag en je ziet ook nog eens veel van de omgeving. Mooie schelpen, schepen en natuur op zijn mooist. Geniet ervan! Fanatieke sporters kunnen natuurlijk ook hardlopen langs het strand. Op blote voeten ervaart je lichaam extra weerstand, waardoor je nog meer calorieën verbrand.

Kortom, om actief te zijn op vakantie hoef je zeker geen fanatieke sporter te zijn. Alle kleine beetjes helpen, maar wees je daar wel van bewust. Ruil die badhanddoek of de tuinstoel af en toe in voor een actief spel of een wandeling. Je zult merken dat dit wonderen doet voor je lichaam én geest!

Een leuk bijkomend voordeel van al die beweging in de zon is natuurlijk dat je veel gemakkelijker en mooier bruin wordt. Dus kom maar op met die beweging!

Meer lezen over het belang van beweging?

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl