PowerSlim recept aubergine - Onyx Voedingscoach

Gevulde aubergine

Dit kruidige recept voor gevulde aubergine is een echte smaaksensatie, en is daarnaast ook nog eens heel erg gezond! De pepers die in het recept zijn verwerkt brengen namelijk niet alleen je eten op smaak maar verhogen ook nog eens je metabolisme met zo’n 20 procent gedurende een half uur na de maaltijd. Alle beetjes helpen op weg naar de beste versie van jezelf! Dit gerecht past in fase 1A van het PowerSlim dieet.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote aubergine, in de lengte gehalveerd zonder de steeltjes te verwijderen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 240 gram lamsgehakt (je kunt dit vervangen voor mager rundergehakt)
  • 2 grote tomaten, in blokjes van 2,5 cm
  • 1 bosje platte peterselie, blaadjes fijngehakt
  • 1 Turkse lange, lichtgroene peper of 1 grote groene peper, zonder zaadjes en zaadlijsten, in reepjes van 4mm
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er 1 eetlepel plantaardige olie in. Bak de gehalveerde aubergine 8 tot 10 minuten op de snijkant (let op dat ze niet zwart worden). Draai de aubergine om en bak nog eens 8 minuten. Laat de gebakken aubergine indien nodig op een bord bekleed met keukenpapier uitlekken.

Zet het vuur iets hoger en bak de ui in dezelfde pan goudbruin. Doe het gehakt erbij en bak al roerend rul. Voeg de helft van de blokjes tomaat en de peterselie toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Roer het geheel nog een keer door en haal de pan van het vuur.

Verwarm de oven voor tot 180. Kies een ovenschaal waar de gehalveerde aubergine in past.

Maak in het midden van het vruchtvlees van de gebakken aubergine in de lengte een inkeping tot ongeveer 1 cm van de rand. Druk het vruchtvlees bij de inkeping met een lepel plat zodat er een kloof ontstaat.

Verdeel de gehakt vulling over de aubergines en druk het mengsel met een lepel aan. Verdeel de rest van de tomatenblokjes en de groene pepers erover en leg de aubergine helften in de ovenschaal. Besprenkel met wat koud water zodat de aubergine in de oven vochtig blijft. Bak de aubergine 20 tot 25 minuten tot de pepers langs de randjes iets zwart worden. Serveer direct.

Tip: De gevulde aubergines zijn erg lekker met rijst! Ben jij op dit moment aan het PowerSlimmen en wil je graag rijst bij de gevulde aubergines? Dat kan! Neem dan 40 gram gehakt voor vrouwen of 50 gram gehakt voor mannen. Voeg 1 zakje PowerSlim rijst per persoon toe aan het gerecht en klaar is je maaltijd!

Eet smakelijk!

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl