tips om de zomer slank door te komen - Onyx Voedingscoach

5 tips om de zomer slank door te komen

  1. Drink genoeg water. Het drinken van water is natuurlijk het hele jaar door belangrijk, maar in de zomer kan het geen kwaad om net iets meer te drinken dan je gewoonlijk doet. Zon en hitte zorgen er namelijk voor dat we meer vocht verliezen, waardoor we sneller uitgedroogd raken. Dat is wederom niet gezond. Water drinken is namelijk belangrijk voor de zuurstoftoevoer in ons lichaam en voor het wegwerken van afvalstoffen. Bovendien zorgt het drinken van water voor een mooie, frisse huid! Wanneer je moeite hebt met het drinken van water kan het helpen om er een lekker smaakje aan te geven! Voeg eens komkommer, aardbei, munt of citroen toe aan je water. Nog steeds hartstikke gezond en ineens ook een stuk lekkerder om te drinken!
  2. Ga voor slanke alcoholische drankjes. In de zomer is het heerlijk om een terrasje te pakken met vrienden en familie. Een wijntje of cocktail horen daar meestal wel bij. Door het drinken van alcohol krijg je tijdens zo een gezellig avondje helaas (onopgemerkt) veel calorieën binnen. Kies daarom voor slanke alcoholische drankjes zoals droge witte wijn, prosecco en cava. Zin in een cocktail? Bestel dan cocktails op basis van wodka met spa rood of light drank zoals coca cola zero. Daarnaast geldt: drink met mate. Alcohol moet zeker een keertje kunnen, maar je moet het wel passend maken in je nieuwe leefstijl!
  3. Maak zelf slanke ijsjes. Heb je zin in een ijsje maar wil je de overbodige suikers liever vermijden? Geen probleem! Doe je favoriete fruit in de blender met een beetje water. Vries het mengsel in ijsvormpjes in en enkele uren later heb jij een heerlijk verantwoord ijsje! Neem hier eens een kijkje voor enkele smaak ideeën.
  4. Eet veel groenten bij de BBQ. Tijdens een gezellige barbecue met familie en vrienden is de verleiding groot om te veel en helaas ook te veel ongezond te eten. Probeer het brood en de grote hoeveelheden vlees eens in te ruilen voor gegrilde groenten en slanke salades. Hartstikke lekker en een stuk meer verantwoord! Voor de PowerSlimmers: haal leuke tips uit “eten buiten de deur gids” en het PowerSlim kookboek!
  5. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Natuurlijk is het heerlijk om uren in de zon te liggen en niets te doen. Maar door af en toe een sportieve activiteit toe te voegen aan je zomerse dag verband je heel wat meer calorieën. Maak een ochtend- of avondwandeling wanneer het (nog) niet super warm is, ga zwemmen of huur een kano en vaar naar de overkant van het meer en terug! Er zijn genoeg mogelijkheden om ook in de zomer voldoende te bewegen.
Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl